Joars resa

Vardag, könkorrigering och träning

Skaka på huvuet!

Publicerad 2012-07-31 19:05:36 i Allmänt,

Under förra veckan kom Kristallsjukan till mitt stackars huvudet. Lite smygandes och igår var det som värst. Jag vet att man skall göra några övningar så att kristellerna i örat skall hamna på rätt ställe igen men jag kommer inte ihåg hur dessa övningar gick till. Så istället så skakade jag kraftigt på huvudet och hoppades att kristellerna skulle hoppa på plats.
 
Idag är besvären borta så det funkade utmärkt med andra ord. Spännande. Skall testa nästa gång jag får denna sjuka igen. :-P
 

Långa promenader

Publicerad 2012-07-31 18:46:56 i Träning,

Efter jobbet så har jag haft några ärenden i stan och eftersom stadsbussen inte går mitt på dagen så måste jag gå. Egentligen så skall jag vila mitt knä men jag har liksom inget val. Så dagens promenad vad på 4,5 km. Imorgon blir den lite längre för jag skall längre än jag var idag.
 
Nu på kvällen så körde jag mitt träningspass förutom benböjen eller om det heter knäböj.
 
 

Min mage

Publicerad 2012-07-31 17:46:05 i Allmänt, Ätbart,

Jag trodde det var allt socker som min mage reagerade på men diarréerna fortsätter så jag vet nu inte vad som är fel på mig. Det kommer alltid när jag har ätit något spelar ingen roll vad. Det kan inte vara hälsosamt alls det här. Blir dels uttorkad och dels så luktar det illa. Den kan heller inte vara bra för tarmarna heller kan jag tänka mig. Vet inte vad som är fel. Undrar om det är mjölken som orsakar eller om det är allt fett, eller äggen. Nä jag vet inte.
 
Det kanske är en övergångsperiod av lchf också. Det visar väl sig om ett tag antar jag. Men blir det inte bättre så går jag till läkaren.

En veckas vila

Publicerad 2012-07-30 19:07:15 i Allmänt, Träning,

Ja nu har jag varit till läkaren och hon misstänkte inte menisken, tur. Men jag var nog inne på samma sak som hon att det kan vara muskelfästerna som är inflammerade och fick ett nytt recept på Voltaren som jag skall äta i en vecka. Blir att hämta ut medicinen imorgon när jag är i stan. Skall ändå förbi apoteket när jag skall dela medicinen.
 
Fick "order" att vila knät i en vecka, hua det kommer att bli jobbigt men jag fick styrketräna och det var ju bra. Det är bara en övning som jag inte kan göra och det är knäböj(?) så den är bara att skippa men resten går ju bra. Skönt att jag kan träna lite iaf.
 
Apropå träning så fick jag en rejäl promenad då jag missade stadsbussen och fick gå från Norrböle och in till stan. Ca 5 km var den sträckan. Inte bra för knät men jag hade inget val då det skulle dröja några timmar innan bussen kom igen. Lunchstängd, hmm. Jaja så går det på sommaren.
 
 

Första arbetsdagen

Publicerad 2012-07-30 18:12:14 i Arbete,

Japp då var det den första arbetsdagen avklarade efter semestern. Det gick bra men med lite besvär av min tumme. Jag har artros i dom och allt skärande blev nog för mycket men det kan vara så att tummen varit i vilande i en hel månad så det blir nog bättre sen när jag kommit igång med detta ordentligt.
 
Jag kommer att jobba lite extra i några dagar (veckor), 1 timme per dag för att få igen den tiden jag är borta vecka 33 då jag har flickorna så jag inte tappar i lön. Bra att man kan göra så på den arbetsplatsen.
 
Lyssnade på min ljudbok som jag brukar göra men jag fick inte berättelsen att gå ihop och helt plötsligt var jag på kapitel 33 från att ha varit runt 10. Haha, vet ni vad som var felet? Jo jag hade glömt bort att ta bort random-funktionen sedan jag lyssnat på musik. Inte undra på att jag inte fick det att stämma. Så där satt jag i över en timme och inte hajjade nånting. ;-P

Medicinfri

Publicerad 2012-07-29 20:14:45 i Medicin,

Kanske en dag i framtiden så kan jag bli medicinfri. Jag har svårt att gå ner i vikt och just nu mår jag bra. Håller på att sänka några mediciner just nu. Har bara börjat och måste gå sakta fram så jag inte trillar dit någon mer gång som det hände sist. Denna gång går det bättre och det är Zyprexan som jag skulle vilja ha bort men den mår jag bäst på men den gör det svårt med vikten har jag förstått. Läste om det i ett forum tidigare idag eller om det var igår.
 
Mejlade min psykiatriker och frågade om jag kunde sänka zyprexan nästa vecka. Har sänkt en tablett på de övriga två medicinerna. Så håll tummarna att jag slipper äta denna medicin länge till.
 

Vill ut och träna

Publicerad 2012-07-29 17:53:29 i Träning,

Nu är det kväll och jag har ätit onyttigt (bröd) och känner att det blev skit av det hela. Varför jag bakade scones var för att jag blev så himla sugen då jag satt och letade efter LC-bröd. Har inte alla ingredienser till denna som jag vill baka. Blir den bra så kommer flickorna också att få äta sånt bröd fast utan solrosfrön på för det vägrar dom.
 
Men för att komma tillbaka till rubriken så har jag bara suttit ner mest hela dagen och det kryper i kroppen för att jag inte tränat på 2 hela dagar. Jag har inte gått ner något i vikt heller under dessa dagar.
 
Men i och med min "skada" så måste jag vila ifall jag vill att den skall bli bra så att jag kan fara ut och springa igen och gå mina dagliga promenader.
 

Lurvig

Publicerad 2012-07-29 15:58:08 i Allmänt,

Så länge som jag har mina bröst och inte kan passera som en man så måste jag raka mig på benen och under armarna. Det känns så jobbigt att behöva det för en kvinna "skall" ju inte ha hår på dessa ställen. Jag skulle få en massa blickar om jag lämnade kvar på dessa ställen. Vad tycker ni om att kvinnor rakar sig? Skall en kvinna vara hårlös på ben och armhåla?
 
Denna gång lämnade jag kvar håret under armarna men rakade benen där det är som mest synlig.
 

Aj mitt knä

Publicerad 2012-07-29 10:10:35 i Smärta,

Fick ju en ny kamera igår. Eller den är väl gammal men ny för mig. Det är ex-mannens gamla, han hade köpt en ny.
 
Men iaf så gick jag ut för att fota lite vid vägkanten och satte mig på huk för att fota. När jag reste mig upp så fick jag skitont under knät. Den är så skarp och gör ont både i vila och rörelse. Jag har ju haft problem med knät ett längre tid men att den gjort så här ont har jag inte varit med om. Den är så skarp som om det blir som ett knivhugg varje gång jag går.
 
Ringde till HC och frågade och standardsvaret är ta lite värkmedicin. Men det hjälper ju bara för stunden men den reparerar inte skadan utan bara förlänge den i och med värkmedicin. Ifall medicin ens hjälper.
 

Ett ögonblick

Publicerad 2012-07-28 18:17:59 i Allmänt,

Trodde jag hade sett slutet på denna blogg för en stund sedan. Gick jag till den vanliga startsidan så kunde jag inte logga in mig men när jag testade m.blogg.se så funkade det kanon och jag är åter med på denna blogg. Jag har nämligen med hjälp av ex-mannen fått Ubuntu installerad på min dator. Skit-windows bara segade ner min dator och hade en massa konstiga fuffens för sig. Anledningen till att jag återvände till Windows var att jag behövde iTunes till min iPod shuffle men den har jag sålt och behöver inte apples grejer längre.
 

Muskler

Publicerad 2012-07-28 12:00:12 i Allmänt,

Jag har fått synliga muskler på låren. Sjukt roligt att det syns. Det är på utsidan av nedre delen av låret precis ovanför knät och sen halvvägs upp. Tänk att alla dessa promenader har gett resultat. Hade inte sett detta om jag inte satt på mig mina tajts. Resten av låret är bara fett så det syns inte än.
 

Det är svårt

Publicerad 2012-07-28 11:01:19 i Allmänt,

Åh vad jag är sugen på att göra lite övningar med vikterna. Det kliar i fingrarna på att gör ett pass men jag har ju lovat mig själv att inte träna denna helg. Jag bara måste klara av det för att ge musklerna en chans att vila och bygga upp sig.
 
Dessutom är det varmt här, både inne och ute så jag sitter här och svettas även fast jag inte gör något. Jobbigt alltså. Jag är inget fan av denna värme.
 

Ingen träning i helgen

Publicerad 2012-07-28 08:00:00 i Allmänt, Träning,

Jag måste lova mig själv att vila kroppen hur piss jag än mår. Det är verkligen inte rätt tillfälle att hamna i sina dåliga vanor igen nu när barnens besök närmar sig. Kan liksom inte hålla igen på maten och allt annat för att de inte skall märka att jag äter dåligt. Vill inte att de skall ta efter mitt beteende.
 
Dessutom är min kropp helt slut efter all träning jag haft för mig under sommaren. Så idag och imorgon skall jag inte ta mig utanför dörren. Jag skall heller inte träna med vikterna som jag också tränar varje dag.
 
Håll tummarna för mig att jag lyckas med detta utan att braka ihop. ;-P

Tränar sönder mig

Publicerad 2012-07-27 19:50:51 i Träning,

Jag klarar inte av att vila en enda dag och det börjar bli till en ful ovana eller vana kanske. Men jag får ångest om jag inte tränat 2-3 gånger per dag. Jag tränar för mer än jag äter tror jag (nja kanske lite i överdrift) och det är inte bra men jag får som sagt ångest över detta. Kroppen mår inte bra men jag kan verkligen inte släppa detta. Går gärna ut när jag börjar bli hungrig för att få något annat att tänka på och skjuta fram ev. måltider till senare.
 
 

För snål

Publicerad 2012-07-27 18:21:49 i Allmänt, Ätbart,

Är ni som jag att när ni får en hel del pengar så blir ni snåla? Jag har såld en del saker de närmsta dagarna och fått en rejält slant. Nu har jag världens möjlighet att köpa hem LCHF-godkända varor men jag är för snål att fara till butiken och handla. Vill hålla i mina pengar så länge som det bara går. Skulle kunna cykla till affären för en flaska läsk men snålheten tar över helt enkelt. Sen vill jag ju ner i vikt och då är läsk inte så bra för viktminskningen.
 
Nu när jag i stort sett helt gått över till LCHF så är jag fär snål där med. Köper jag ett två-pack kött så delar jag upp den i två måltider istället för att äta mig mätt på båda. Snålt, jag vet.
 

Läkaren ringde aldrig

Publicerad 2012-07-27 15:19:31 i Könsbytet,

Nu har veckan gått och läkaren ringde aldrig så jag vet inte om en remiss skall bli skickad till kirurgen för mina bröstborttagningar. Det heter något fint men jag har inte lärt mig vad det heter men ni hajjar nog vad jag menar ändå. ;-P
 
Jag vill ha bort mina bröst och helst igår skulle de vara borta tycker jag. Kan inte leva som en man om jag skall ha dessa kvar. Vill ha bort dom NU!!!

Japp då var det testat

Publicerad 2012-07-27 15:05:05 i Träning,

For ut till min "bana" för att testa det jag skrev om i förra inlägget. Det blev inte vidare långt men en bra början iaf. Tre gånger fram och tillbaka sprang och gick jag. Mina ben är inte så vidare muskliga eller så, så det blir mjöksyra ganska fort och benen känns tunga. Men så småning om borde jag orka längre och längre sträckor och till slut hela varvet runt.
 
 

En ny variant

Publicerad 2012-07-27 14:33:45 i Träning,

För att pressa mig lite mera så tänkte jag gör som så att jag har en sträcka att springa på, så hårt jag orkar och sen stannar jag och vänder om när jag är slut. Går tillbaka till startpositionen och gör om detta några gånger. Jag hoppas och tror att jag bränner fett samtidigt som jag får upp en kondis. Kanske inte det smartaste sättet men jag är villig att pröva detta. Vill få upp pulsen rejält.
 
Hoppas att mina pulsband och klocka finns hos min ex-man och att han kommer hit med dom sen för det skulle vara intressant att få se hur mycket jag har i puls och hur det förbättras med tiden. 

Första tunneln

Publicerad 2012-07-27 14:16:04 i Allmänt,

Var iväg till stan för att sälja lite saker och dela medicin. För en del av pengarna så köpte jag mig ett par tunnlar till öronen. Det blev inte 12 mm utan jag stannade på 10mm. Får se sen när jag får mera pengar om jag skall töja mer eller om det blir bra så här. Skönt att inte ha några stora smycken som stör mobilen när jag försöker att prata. Det blev ett litet mellanrum mellan smycket/örat och mobilen och det hände ganska ofta att jag råkade stänga av ett samtal eller sätta på tyst.
 

I brist på annat

Publicerad 2012-07-26 19:32:40 i Allmänt, Träning,

När jag har tråkigt har jag börjat träna lite mer. Kan bli 2 pass om dagen. Antingen promenader eller med vikterna här hemma. Det är rätt så kul faktiskt att veta att jag förbränner kalorier. Jag pressar mig så gott det går och hur mycket ork jag har kvar.
 
Skulle vilja ha en sån där pulsmätare för att se hur jag ligger till med pulsen. Kollade just på en sida och det är ganska så dyra utrustningar det.

Försök till joggning

Publicerad 2012-07-26 18:21:15 i Träning,

Jag har börjat att jogga, jag som aldrig brukar jogga men jag måste öka på förbränningen så jag går ner i vikt. Med joggningen så ökar jag pulsen rejält och om jag tar i lite mera så kanske jag kan bränna mer kalorier än via promenaderna.
 
Första passet blev ca 700 meter varvat med lite promenader.
 
 

Är godissugen

Publicerad 2012-07-26 16:44:01 i Allmänt, Ätbart,

Jag är så pass godissugen att jag skulle kunna ta cykeln till affären. Vill ha något att tugga på helt enkelt. Eller så har jag en sån stor lust att baka scones igen och äta upp hela kakan i ett nafs. Maten har arit undermålig idag och jag har inte fått i mig speciellt mycket kalorier heller samt att jag gått på en lite längre promenad i eftermiddags.
 
Är också sugen på päron och det har jag såklart inte hemma eller morötter med dipp. Usch det är bara att stå ut med detta tills jag får pengar igen och kan handla lite vettigare saker.

Ny start

Publicerad 2012-07-26 12:57:42 i Allmänt, Vikt,

Jag skall försöka att äta mera åt LCHF-hållet för jag blir ju bara dålig i magen av kolhydrater och jag vet att denna diet har funkat förut för min mage. Idag har jag knappt ätit några kolhydrater och magen mår bättre än vad den gjorde igår.
 
Här i sidomenyn -------> så har jag gjort om min vikt- och måttabell så idag är det starten i mitt förbättrade liv. Håll utkik där så skall jag uppdatera varje vecka. Det får bli på torsdagar som jag skriver in de nya måtten och vikten. Självklart hoppas jag på viktminskning och att jag blir smalare.
 
Har dessutom en bild uppsatt på min vägg där jag är som tjockast och den skall få mig att skämmas att äta för mycket och att röra på mig mera. Borde flytta den till kylskåpet så jag ser den när jag är sugen på något. Ja det skall jag göra. Men jag kommer inte att visa bilden förrän jag gått ner i vikt.

Till salu

Publicerad 2012-07-26 11:21:01 i Allmänt,

Jag la ut två annonser igår och de blev godkända runt 16-tiden. Vid 17:30 ringer den första och säger att han vill köpa min Creative. Perfekt. 20€ för den. Efter en liten stund ringer mobilen igen och då vill en annan köpa min iPod Shuffle. Skall lämna den imorgon i stan. 35€ för den. Nu har jag bara mina ljusrosa hörlurar kvar att sälja. För dessa vill jag ha 15€.
 
Det är riktigt roligt att sälja saker och det är ännu roligare att få pengar.
 

Lista (lång)

Publicerad 2012-07-25 20:34:32 i Allmänt,

ALLMÄNT...
Namn: Joar
Piercingar: Njae. Hade men inte nu men jag skall ta om den snart.
Tatueringar: Ja och flera vill jag ha.
Längd: 164 cm
Skostorlek: 38
Hårfärg: Mörkbrunt
Är du kär i någon: Nej inte för tillfället
Önskar du att du bodde någon annanstans: Både ja och nej. Vill bo i Norge men jag trivs bra här med.
Tänker du på självmord: Inte längre
Tycker andra att du är attraktiv: När jag var yngre
Vilket shampoo använder du: Billigaste
Vilken parfym använder du: Är inte så förtjust i parfym
Vad är du rädd för: Att bli deprimerad igen
Gillar du att tvätta: Skittråkigt men är nödvändigt
Gillar du Berg-och-Dalbana: Nej

SENASTE...

Film du hyrde: Oj, har ingen aning, säkert flera år sedan jag hyrde någon film
Film du köpte: PUSH
Låten du lyssnade på: La la love (Cypern från årets Eurovision)
Låten du hade på hjärnan: Mirakel av Björn Ranelid ;-P
Låten du laddade ner: Ingen aning
Personen du ringde: Ex-mannen
TV program du tittade på: Ser inte på TV
Personen du tänkte på: Mina flickor

FAVORIT...

Mat: Griskarré och bea-sås
Låt: Det är olika. Just nu är det Story of myself med Nightwish
Sak att göra: Sitta vid datorn
Sport: Att se på längdskidor och annat inom det området (Norge-fan). Utöva: styrketräna 
Dryck: Te
Kläder: Mjukisbyxor och collagetröja
Film: Kung Fu Hustle
Bil: Subaru Impresa GTI

ANTAL...

Gånger du varit kär: en handfull gånger
Gånger ditt hjärta brustit: några
Hjärtan brustit på grund av dej: Jo ex-mannen
Gånger ditt namn varit med i tidningen: ca 10 gånger, med annonser 50-tal gånger
Ärr du har på kroppen: Massvis

SENASTE...

Bok du läste: Sagan om Ringen, bok 1 alltså.
Personen du fick mail av: min mamma
Personen du fick brev av: Hmm, det måste vara mina flickor
Personen du fick sms av: Min kompis
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Hmm, det var nog ett bra tag sedan. I höstas tror jag bestämt att det var.

ÖVRIGT...

Vad har du gjort idag: styrketränar, gått på promenad, farit till stan, lagt in några annonser, duschat *2
Var det kul: Jo för annonserna blev godkända i eftermiddags och på mindre än 2 timmar var båda sakerna sålda.
Hur tidigt stiger du upp: Mellan 7 och 8
Gillar du att slåss: Nä det gör jag inte
Vad ska du göra ikväll: Skall duscha och sen gå och lägga mig.
Är du seriös: Självklart
Vad är du allergisk mot: nojsiga ungar och kolhydrater, hahaha
Var har du ont: Lite överallt
Använder du hårspray: Nej
Kan du stå på händer: Självklart. Böj dig ner och sätt händerna under fötterna och så står du på händerna. haha
Favorit serie: CSI alla och NCIS

ÖVRIGT MER...

Salt eller socker: socker
Gillar du ketchup: Nja
Är du glad nu: Nä inte just nu. Är så himla trött och mörbultad 
Var du glad igår: Jo en del faktiskt 
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja
Vad dansar du till: Pop
Stockholm är: På andra sidan havet
Göteborg är: Ännu längre bort
Kan du sjunga: Jag vill tro det men ingen annan tycker det. 
Mer värt än guld: Att få träffa mina flickor
Spaghetti eller makaroner: Spaghetti
Ett land jag helst vill besöka: Japan
Ska bli skoj: Pierca mig igen
Ska inte bli skoj: Disken
Sparar till: Sparar pengar så jag och flickorna skall ha kul när de kommer till mig i mitten av augusti
Väntar på: Könsutredning, bröstförminskning alt tar bort brösten helt, viktoperation
Pålägg som gäller: Gräslöksleverpastej
Dagens dryck: Te, vatten och Fanta exotics

Dubbel träning

Publicerad 2012-07-25 19:57:29 i Träning,

Efter att jag styrketränat lite här hemma så ville jag även göra mig av med lite överskottsenergi samt få upp flåset lite. Jag pressade mig ytterligare idag så det kändes i smalbenet (skelettet) och i nedförsbacken så fick jag även upp farten så jag var tvungen att jogga en bit. Hehe :-P
 
Nu är jag så där lagom svettig igen och måste duscha innan jag lägger mig i min rena säng. 
 
 

Den bittra sanningen

Publicerad 2012-07-25 15:06:09 i Allmänt,

Jag är en godisråtta. Nä det är jag verkligen inte stolt över men likt förbannat har jag svårt att sluta med detta. Den bittra sanningen är att jag inte verkar tåla kolhydrater längre. Jag måste ränna på toa stup i kvarten och tömma tarmen på skit. Förlåt för informationen.
 
Det går verkligen inte att äta detta någon mer gång. Jag har kört slut på min mage och tarm pga detta. Varje gång jag äter mitt bröd eller godis så mår jag verkligen inte så bra men HUR får jag det in i hjärnan så att den också fattar att jag inte kan hålla på och äta sånt skit? Det är den stora frågan, hur jag skall få den att fatta detta. Sen måste jag klara abstinensen sen när den dyker upp. Den är inte att leka med. Hua!!!
 
Nä jag skall här efter säga att jag är allergisk mot kolhydrater (jag vet fel ord men det låter "bättre" i min hjärna då) så kanske jag fattar det för nu har magen sagt sitt och jag måste lyssna på kroppen. Tja det lät ju enklare än vad det kommer att vara men skitsamma. Hehe!!!
 
Det får bli en lågkolhydratskost. Egentligen började jag med den redan 2006 men då när jag började med detta så skrattade alla åt mig. På den tiden var den inte lika populär som den är nu. Jag började före mina syskon som numera äter denna kost och inte jag. Mamma min tror att de började med denna kost fast jag var åratal före. Känns inte så bra när jag för engångs skull var först med något. Pettitesser (hur det nu stavas?) säger många men för mig är det viktigt.
 
Ett av mina favoritgodisar.
 

Tomt i brevlådan

Publicerad 2012-07-25 14:32:32 i Allmänt,

Nu är det lite tråkigt för nu får jag nästan aldrig något i brevlådan. Alla räkningar kommer till min Intressebevakare så det är ju naturligt att det inte kommer brev i lådan. Men det är ju tråkigt, dag ut och dag in att den är tom. Inte ens reklam har det kommit på hela veckan.
 
En gammal bild på min brevlåda (den röda).

Så går det med fel skor

Publicerad 2012-07-24 18:03:34 i Smärta,

(Har suttit i några timmar och undrat vad det var jag skulle skriva om, nu kom jag ihåg).
 
För några dagar sen var jag ute och promenerade i rask takt med mina Crocs. Det har resulterat i att jag har ont från knäna och neråt.Det gör ont på insidorna av knäna och på framsidan av smalbenet och under fötterna. Även om jag går nu med "rätt" skor och har mera stötdämpning så hjälper det inte nu. Usch säger jag bara. Det blir att vila ett tag innan jag ger mig ut och tränar igen (går med andra ord).
 
 
 

ADHD-medicin kan ge hjärtsvikt

Publicerad 2012-07-23 19:39:56 i Medicin,

Nu har jag inte adhd längre men jag har åtit Concerta och Medikinet då jag hade adhd (innan jag blev omdiagnostiserad). Jag fick hjärtklappningar av dessa mediciner och extra slag. Psykläkarna trodde det bara var ångest och fick medicin för det. Än idag har jag hjärtklappning och extra slag och de säger fortfarande ångest men jag känner mig inte ångestfylld. Kanske jag borde kolla upp detta med en annan läkare.
 
http://www.tv4.se/nyheter/artiklar/adhd-medicin-kan-ge-hjartsvikt-500d193b04bf724af500000f

Mat i stora lass

Publicerad 2012-07-23 19:11:19 i Allmänt,

Idag kom hemhjälpen eftersom det inte blev något i fredags. Sen i söndags har jag behövt lite hjälp med maten. Alltså handla maten. Vi satte oss ner och skrev upp vilken mat jag ville ha. Skrev även vad vi trodde att det skulle kosta och sen for vi till affären. i letade de bästa priserna och valde det som var billigast.
 
Helt otroligt vad mycket mat jag fick. Hade en budget på 32€ (ca 300kr), det jag handlade för blev att kosta 25,30€. Jag fick till och med en förpackning maskindiskmedel i det priset. Wow säger jag bara. Detta hade jag inte kunnat fixat själv. Tidigare så har jag handlat och bara kommit hem med mat för två gånger. Vad jag handlat förut vet jag inte riktigt men idag är jag glad.
 
Jag fick till och med en påse pommes och en flaska läsk.
 
 
 

4 timmar

Publicerad 2012-07-23 19:01:05 i Allmänt,

När jag sover på dagarna så är kroppen helt inställd själv på 2 timmar. Har tidigare inte behövt en väckarklockan till det. Men runt 2 timmar är liksom standarden, fram tills idag då vill säga. Gick och la mig runt 15-tiden och vaknar 19:23. :O Helt otroligt. 4 timmar och vaknar på kvällen, undrar om jag kan somna sen ikväll?
 
 

Medicinändring

Publicerad 2012-07-23 14:11:52 i Medicin,

Var till min psykiatriker imorse för att prata om mina mediciner. Jag vill gärna sänka men sist vi gjorde det blev det så himla mycket på en och samma gång. Den jag mått bäst och varit stabil med är Zyprexan så den vill jag inte bli av med men de andra två skall jag försöka att minska ner eller rent av ta bort helt. Dessa mediciner gör det även svårt för mig att gå ner i vikt. Så från och med imorgon skall jag ta bort en Venlafaxin och hamnar då på 150mg från tidigare 225mg. Om det går bra till slutet av veckan så fick jag på eget bevåg ta bort en Ketipinor, från 200mg till 100mg.
 

I fel skor

Publicerad 2012-07-22 16:13:45 i Träning,

Eftersom det inte blev en cykeltur till affären så gick jag istället ut på en promenad. Hade en bra takt och fick en bättre medelhastighet än förra gången. Pinade på rätt så bra tycker jag. Kanske kondisen börjar komma igång nu på allvar. Tyvärr hade jag mina Crocs på mig så det är inte så bra med stötdämpningen med såna. Men det gick ändå. Är så an att alltid ta på mig foppa-skorna när jag skall ut.
 
 

Hmmm skall jag eller skall jag inte

Publicerad 2012-07-22 10:09:04 i Allmänt,

Jag har slut på mjölk här hemma och jag kan inte dricka te utan mjölk. Den närmsta affären som har öppet på en söndag ligger 8 km bort och jag vet inte om jag om jag skall cykla dit eller inte. Liksom hallå, 8 km för ett paket mjölk? Det tar ca 40-45 minuter enkel väg att ta sig fram.
 
Vad skulle ni ha gjort? Väntat en dag tills du ändå skulle fara till stan eller fara med cykeln nu idag? Jag har ju inte världens bästa kondis heller och det är flera uppförsbackar som jag måste gå upp för med cykeln. Svårt val.
 

Slängt

Publicerad 2012-07-21 17:42:49 i Allmänt,

Alldeles nyss bestämde jag mig för att slänga mina rakblad som låg under musmattan. Jag behöer inte dessa och jag skall inte skära mig igen. Det har jag bestämt mig för. Känner mig stolt som "vågade" slänga dessa. De har legat där ett bra tag nu men nu fick dom som sagt fara i roskisen.
 
I am proud!!!
 

Styrketräning

Publicerad 2012-07-21 16:40:07 i Träning,

Idag är det en lugn dag hemma. Har städat och det ser bra ut nu igen. Bytt sänglakan så det kommer att bli mysigt att lägga sig i sängen sen när det är dags att gå och soa. Men först måste jag ju dusch för jag har styrketränat. Mitt pass som jag kör med varje gång tycker jag funkar bra. Hade jag varit på ett gym så hade jag delat upp muskelgrupperna lite mera men här hemma kör jag ett pass för hela kroppen annars skulle jag vara klar på några minuter.
 

Note to myself

Publicerad 2012-07-21 08:00:00 i Allmänt,

Detta är vad du behöver göra idag.
 
  1. Disken
  2. Tvätten
  3. Blommorna
  4. Städa
  5. Damma
  6. Dammsuga
  7. Byta sängkläder
 

Kort kvällspromenad

Publicerad 2012-07-20 17:32:06 i Träning,

För att jag inte skall sitta och äta hela tiden vilket jag gör nu för tiden så bestämde jag mig för att gå ut på en kortare kvällspromenad. Jag har knappt rör på mig idag känns det som. Bara lite granna i stan men där hade jag problem med GPS:en så det blev inget registrerat.
 
Ett "problem" som jag märkt av när jag promenerar är att händerna tappar blod när jag svingar med armarna. Jag tror det känns så i alla fall. Märkligt!
 
 

Piercing

Publicerad 2012-07-20 10:33:47 i Allmänt,

Jag hade ett smycke i undre läppen. En labret. Tyvärr gjorde en tand ont, inuti tanden alltså, inte så att skrapade eller så. Tog bort smycket och värken släppte direkt men gu vad jag saknar smycket även om jag bara hade i den i 2 veckor. Så därför skall jag göra om det hos Simon och denna gång skall den lite längre ner än förra gången.  Japp så är det. Har ni någon kroppsbesmyckning? Tatering eller piercing eller något annat?

Läkarbesöket

Publicerad 2012-07-19 12:05:49 i Könsbytet,

Kom till en asiatiskt kvinna och en läkare som är här som vikare nu under sommaren. Fick inga direkta svar om hon tänker skicka en remiss till kirurgen om min bröst. Hon skulle prata med överläkaren om detta och sen skulle hon höra av sig inom en vecka. Gah!!!! Jag vill ju veta nu liksom. Vill inte ha dessa stora påsar som hänger halvvägs ner på magen.
 
Hoppas att det går ägen och att jag slipper två operationer utan kan få bort dessa på en omgång.

14 kilometer

Publicerad 2012-07-19 11:41:29 i Allmänt, Träning,

Hade ett läkarbesök inbokat kl 11 och det fanns ingen bra bussföbindelse så jag hamnade och ta bussen som gick 8:10 och då var jag framme redan 8:20. Bestämde mig för att fördria tiden lite så jag cyklade en sväng men hamnade ändå att vänta länge innan jag fick komma in. Satt ute och solade en stund, (läs 1,5 timme).
 
Samma sak på hemvägen. Skulle ha hamnat att vänta flera timmar innan det skulle komma en buss till Godby och sen hem till mig. Därav hade jag med mig cykeln till läkarstationen så jag kunde cykla hem. Hemfärden var totalt 8 km och den korta rundan innan besöket var på 6 km. så totalt har jag cyklat 14 km och det före lunch.
 
 

Måste ha något i mun hela tiden

Publicerad 2012-07-18 17:52:50 i Ätbart,

Sitter här och äter massor. Känner att jag måste ha något och tugga på hela tiden. Kommer ju inte gå ner i vikt om jag skall sitta och äta hela tiden. Vad skall jag göra för att inte behöva tugga på en massa saker?
 
Har just druckit en Varma Koppen och nu tuggar jag på fruktsallad i konserv och jag är inte nöjd ännu utan vill ha mer men magen är mätt. Det är känslan i munnen som vill ha något att tugga på. Borde köpa tuggummi istället för att äta en massa annat (läs sött).
 
Bakade scones två gånger idag, helt onödigt i mitt tycke men det var ju så gott. Nä jag måste börja äta mera ettigare och köpa hem tuggummi så jag har det att tugga på när suget kommer.
 

Power walk

Publicerad 2012-07-18 12:20:39 i Träning,

Kom just in från en lite längre promenad med stavarna. Tänkte först ta dubbelrundan men jag var så törstig så det blev att jag svängde in mot mig istället. Borde ha en sån midjeväska med vattenflaskor så jag kan vara ute lite längre.
 
 

En lugn dag hemma

Publicerad 2012-07-18 10:59:08 i Allmänt, Ätbart,

Har inget att göra i stan eller i Godby heller utan jag är bara hemma och gör i stort sett ingenting. Jag har just vilat en stund och nu sitter jag här med en kopp Varma Koppen. Äpple och kanel är smaken. Det är ca 110-130 kcal i varje kopp. Gott är det.
 
Funderar på att ta mig ut och gå den långa sträckan idag. Vi får se vad jag orkar med.
 

Mycket motion

Publicerad 2012-07-17 16:24:51 i Allmänt, Träning,

En lång dag i stan idag. Först till sjukhuset för en undersökning. Hamnade att vänta i mer än en timme då bussarna inte riktigt passa med tiden som jag hade. Jag gick av en station tidigare och gick dit. *motion 1* Efter undersökningen gick jag vidare till Pelaren för att äta lunch där. *motion 2*
 
Eftersom det är tisdag idag så var det dags för medicindelning så jag knallade dit, *motion 3* och sen till bussen *motion 4*. Dessa två var inte så långvariga promenader så det var bara inne i centrum. Medan jag satt på busshållsplatsen så fick jag ett samtal. det var en som ville köpa min bil. Tanken var att jag skulle ta stadsbussen men den hade tydligen redan gått och nästa skulle komma en timme senare. Nä det gick inte att vänta så jag begav mig ut på en lång promenad (Nja lång o lång) till bilaffären för att skriva på lite papper.
 *motion 5*
 
Totalt har jag gått 7,7 km och totala kaloriförbränningen blev 545 kcal. Det som jag registerat med min mobil och Sports Tracker. Har svårt att veta vilken jag skall använda. Jag har Sports Tracker och Endomondo och båda är lika bra tycker jag, så jag har svårt att välja vilken jag skall använda mig utav när jag motionerar.
 
 

Bilen ev. såld

Publicerad 2012-07-16 19:02:43 i Allmänt,

Det ringde en idag och frågade om bilen och efter kl 13 vet jag om den blir såld. Tur att jag är i stan då för att ta sig in till stan tar en halv evighet. Lämnad ein bilen i torsdags och den är nästan såld några dagar senare.
 
Jag hoppas att jag får en lite summa att köpa kallingar och strumpor för det börjar bli ont om dom här hemma.

När berätta för barnen?

Publicerad 2012-07-16 12:37:41 i Könsbytet,

Min ex-man tjatar hela tiden om att jag inte får ta upp det här med könsbytet för våra barn. Självklart håller jag med för att det är för tidigt. Jag har inte ens fått komma till min första kontakt men samtidigt vill jag att barnen skall få en ärlig chans att få fråga och känna sig bekväm med detta. Det kommer att ta ett tag innan de har smällt att jag skall byta kön.
 
Dessutom var det ju inte så längesen som jag skilde mig från deras far så det kan bli lite för mycket för dom. Jag vill att barnen skall vara delaktiga i mitt beslut. Men det är bäst att vänta tills jag pratat med min psykolog om detta. Kanske barnen kan få träffa hen sen när jag varit där några gånger. Så att de kan vara själva med henom och ställa sina frågor som de inte vågar berätta för mig.

Rudis skall hem

Publicerad 2012-07-16 11:38:39 i Djur,

Idag ringde de från Djurskyddet och berättade att Rudis matte har kommit hem. Jag visste att det var något som var på gång. Katten var rastlös igår och visade tydligt att det var något på G. Det visade sig att matte kom hem igår kväll, hit till ön. Tänk vad djur kan känna av sånt.
 
Jag kommer inte att ha foderkatter utan det blir så att jag har katter på hotell. Alltså att katterna kommer till mig för att tas omhand i några veckor eller vad det kan vara och sedan får de komma och hämta dom hos mig. Så det kan bli lite hur som helst med detta. Antingen tar det lång tid innan jag "får" hem en katt eller så tar det bara nån dag.

Nytt datum

Publicerad 2012-07-16 08:03:59 i Vikt,

 Ringde till kirurgen i hopp om att jag inge behövde en ny remiss till kirurgen om att få viktoperera mig. Det gick bra och sköterskan bokade in mig på en ny tid i höst. Den 10:e september skall jag till samma kirurg för att få en remiss till Åbo. Förra gången när jag vägde mindre än nu så blev jag godkänd så jag borde bli det nu med. Har ett BMI på 38 nu och sist hade jag strax över 35.
 
Fram tills dess skall jag försöka att sluta med godiset som ligger bakom min viktökning och brödet.

Blommor i min trädgård

Publicerad 2012-07-15 17:06:38 i Allmänt,

Såg att det växte lite olika blommor i "min" trädgård som jag fotade nu ikväll. Vad tycker ni om dessa bilder?
 
 
 
 
 

Tankar om omklädningsrum

Publicerad 2012-07-15 15:56:03 i Allmänt,

Tänk den dag som jag får kliva in bland "herrarna". Kommer få en chock. :O Har ju alltid varit inne hos tjejerna men sen? Tänk om jag inte har en tillräckligt stor penis och kommer att bli uttittad? Sen kommer jag ju att smygtitta på alla andras penisar, hehe.
 
Nä jag måste sluta tänka på detta och ta det som det kommer. Den dagen den sorgen.

Problem med svanken

Publicerad 2012-07-15 15:50:26 i Smärta,

Har ahft ont i svanken i flera dagar nu. Jag kan ine stå upp normalt för annars gör det ont. Smörjer med Voltaren Gel och tar värkmedicin men det hjälper inte. Kanske det är så att det är muskeln som dragit ihop sig så pass mycket (träningsvärk) som gör att jag har problem. Vet inte hur jag skall få värken att försvinna. :-(

Träning inomhus

Publicerad 2012-07-15 13:07:19 i Träning,

Det har regnar en hel del här idag så jag och katten bestämde oss för att träna här hemma. Jag har ett pass som jag kör med några gånger i veckan. Till de flesta övningar använder jag vikter på 6 kilo vardera. Det konstiga är att jag orkar knapp hålla vikterna ovanför mitt huvud längre och det känns som om jag tappat styrka i armarna. Vet inte vad det beror på men jag hoppas bara att det är något tillfälligt och att jag snart kan känna att jag orkar lyfta dessa vikter igen.
 
Har lagt till en övning till i mitt pass och det är sneda magmusklerna. Jag lägger benen åt sidan medan rygg och huvud fortfarande lyft rakt upp från golvet. Denna övning började jag med igår och det känns verkligen i de sneda magmuskelaturerna att dessa jobbat.
 
Katten ligger alltid bredvid mig när jag tränar och det är väl hans sätt att heja på mig. "Min" underbara katt.

Tur eller?

Publicerad 2012-07-15 12:28:25 i Allmänt,

Nu är jag utan bil och sitter nu här och är godissugen. Skulle kunna cykla till affären men det är så långt borta att jag knapp orkar mig dit med cykeln. Dessutom kommer det att vara en megastor backe vid Haraldsbyn och över Färjsundet.
 
Så i och med detta kallar jag tur för då kan jag spara mina pengar och sen behöver jag faktiskt inte godis för det är bara onyttigt och har ingen näring i sig.
 

Ett tips

Publicerad 2012-07-15 09:20:38 i Allmänt, Vikt,

Min kära mor sa att jag borde sätta upp en bild på mig själv. En bild som jag är fet på. Skrev ut en bild och usch vad jag ser ut och jag skäms för detta. Ser inte klok ut med min stora rumpa och magen. Sticker ut på en varsin sida.
 
Jag kommer att höra mig av till kirurgen igen och få remissen till Åbo igen för en GBP. Hoppas på det annars måste jag gå via Hälsocentralen igen och sedan till kirurgen. Nu väger jag mera än jag gjorde då jag först fick det godkänt.
 
Sen skulle jag vilja ha någon avsockringsenhet som kan hjälpa mig att avsockra mig. Usch vad det är svårt när abstinenesen suger tag i ens kropp.

Promenad idag med

Publicerad 2012-07-14 15:03:23 i Träning,

Tänkte att jag skulle vila idag men kände samtidigt att jag behövde röra på mig och få lite frisk luft. Det är så himla varmt här inne eftersom jag inte kan vädra. Katten smiter ut om jag öppnar något fönster. Stäng in han i ett rum säger mamma men det finns bara toan och hallen. Känns lite elakt att stänga in honom där.
 
Jag tänkte först att jag skulle gå den långa vägen men valde till slut att bara gå den kortare rundan ändå. Jag var ändå och gick igår och det började kännas i min rygg när jag närmade mig mitt hem. Ville inte ha ont en dag till så därför valde jag att vika av hem.
 
Avslutade träningen med lite situps.
 
 

Helt slut

Publicerad 2012-07-14 09:19:34 i Allmänt,

Efter den "långa" dagen igår samt träning så är jag helt slut idag, dels pga värmen och del pga gårdagen. Vet inte riktigt vad jag skall göra idag. Blir mest att ligga i sängen och bara slöa. Är trött som tusan. Det kanske vänder på eftermiddagen när jag fått vila klart mig.
 

Duktiga mig

Publicerad 2012-07-13 13:18:02 i Allmänt,

Åkte till stan med bussen för att lämna in en lapp till bilfirman och sedan skulle jag dela medicin. Det gick bra men jag måste berömma mig själv som gick 4 km från bilfirman och in till stan istället för att ta bussen. Dessutom kom jag fram fortare än att vänta på bussen som sedan kör runt hala stan innan man kommer fram. På denna promenad så brände jag nästan 300 kcal. Super!! Sen vet jag inte om det är en "synvilla" eller om magväskan blivit större men den hängde lite lösare på vägen hem. Inte mycket men ändå så att det kändes.
 
Tog med mig kameran också och tog några bilder medan jag väntade på bussen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kattfnatt

Publicerad 2012-07-13 08:10:56 i Djur,

Katten har det roligt just nu. Han far runt som ett jihu och bara knasar sig. Framtassarna brett isär och gör en massa tvärnitar hit och dit. Fjädern är den bästa leksaken tycker han. Den brukar jag leka med honom och jösses vad han springer fram och tillbaka då.
 

Utan bil

Publicerad 2012-07-12 16:25:19 i Allmänt,

Nu är jag utan bil och får numera åka buss om jag skall nånstans. Kämpigt värre men det kommer att ordna sig. Det en kruxet är att jag måste ta mig till stan ifall det är någon som vill köpa min bil. Det är inte det lättaste att ordna och personen kan vänta i några timmar i värsta fall. Det kommer att bli svårt att sälja den på det sättet.
 
Sen hade jag inte alla lappar med mig så jag fick i uppdrag att leta reda på den sista lappen. Den lappen som köparen behöver till Motorfordonsbyrån för ägarbyte. Först hittade jag inte den men kollade bland mina papperhögar som skall till återvinning. Där log den och bara väntade på mig. Tur att jag aldrig var med den till sopstationen för några veckor sen.

Några timmar

Publicerad 2012-07-12 10:56:57 i Allmänt,

Om några timmar skall jag lämna in min bil till försäljning. Kl 14 skall jag vara på Eson Trading för att lämna in den. De skall fixa det sista och putsa upp den osv. Har klister kvar från klistermärkerna på motorhuven och sidan av bilen. Nu blir det till att åka buss här efter. Det kommer jag att få göra i många år framåt. Tills mina skulder är betalda.
 
Jag har lastat in vinterdäcken och tagit bort mina saker, det som fanns kvar inne från bilen. Snyft.
 
 

Idé om medicinändring

Publicerad 2012-07-11 17:01:34 i Medicin,

Jag blir så trött på mornarna efter att ha sovit under natten. Oftast runt en timme efter att jag vaknat blir jag jättetrött i ögonen och kan knappt hålla dom öppna. Så då sover jag bort några timmar. Är jag i stan eller jobbar så är det bara att gilla läget liksom.
 
Jag och min psykiatriker skulle sänka på medicinerna och det blev två mediciner på samma gång och vips så blev jag dålig igen. Hade inte förväntat mig detta. Jag tror nu att det är en utsättningfas och att jag kan sänka medicinerna men behöver kanske lite hjälp på traven. Kanske att jag läggs in medan detta fortgår och att jag hinner att bli stabil. En långt försök i allafall. Mejlade psykiatrikerna om detta så vi får se vad hon har att säga om detta.
 
Det jag misstänker är att det är Zyprexan som får mig att må sämre och inte Venlafaxinet.
 

Min träning

Publicerad 2012-07-11 12:53:17 i Träning,

Jag har fått sluta på gymmet inne i stan för jag har inte råd med den längre. Det kostade ändå 45€ i månaden. Men istället har jag fått låna vikter av min bror som jag tränar med här hemma. Jag har delat dessa ikter jämt på 6 kilo var. Det är just nu helt lagom, just att jag klarar av flera repetitioner i rad. Jag har ett pass som jag kör några gånger i veckan. Tar ca 25-30 minuter per gång.
 
Sen har jag börjat cykla också vilket ger mig kondition och bränner fett. Jag hoppas på det iaf. Har en sträcka på ca 6,35 km men jag kan välja att cykla en delen om jag skulle vara allt för trött för att cykla hela. Sträckan är som en åtta.
 
Sen har i promenader. Det tränar jag inte så värst mycket för det går så långsamt men ibland känns det bättre att gå på en promenad än att cykla.
 

Min "diet"

Publicerad 2012-07-11 11:18:03 i Ätbart,

Jag följer ingen diet som finns ute nu utan jag har gjort en egen diet. Verkar lite luddig och svår att förstå för den kanske inte alltid passar in så bra. Hmm...
 
Jag försöker att inte äta så mycket bröd, pasta, ris och potatis men blir jag bjuden så äter jag det. Försöker att äta proteiner till de varma måltiderna. Sen försöker jag att inte äta så mycket kalorier heller.
 
Äter lite i taget och ofta. Undviker godis så länge som det bara går för att sedan börja om från början med godisslut.
 

Kattpromenad

Publicerad 2012-07-11 11:03:37 i Djur,

Var ute med Rudis igen. Vi försöker att gå ut en säng varje dag för han är egentligen en utekatt så han saknar nog att få ströva fritt. Nu tror jag inte att det dröjer så länge innan han skall få fara hem till sig igen. Har tappat bort räkningen hur länge han har varit hos mig.
 
Under promenaden hittade jag denna blomma (se bild). Försökte ta kort med mobilen men det gick ju inte så bra för just som jag skulle ta kort ryckte han i kopplet så det ble ingen bra bild. Om det ens blev någon bild. Så jag tog min kompaktkamera sen när jag släppt in honom i lägenheten.
 

Ont i svanskotan

Publicerad 2012-07-11 09:50:31 i Smärta,

Nu har smärtan i svanskotan kommit igång igen. Det gör ont när jag sitter ner, rester mig upp och ligger på rygg. Ringde till Hälsocentralen för att få en tid för nu vill jag ha bort svanskotan då den bara bråkar med mig och går aldrig över. Kan äta hur mycket tabletter som helst men smärtan finns kvar. Det lindras bara tillfälligt men så fort medicinen släpper så får jag ont igen.
 
Nu vill jag ha en remiss till kirurgen för att få bort denna skitsak i bakdelen. Fick ingen ny tid utan jag skulle vänta till nästa torsdag då jag redan har en tid dit men den tiden är till för bröstminskningen. Hoppas vi hinner med detta också.

Framtidsplaner

Publicerad 2012-07-10 21:05:22 i Allmänt,

Förutom att bli en man så vill jag att mitt mående skall vara stabilt och inte ha några fler depressioner som kräver inläggning. Jag vill vara frisk och stark och modig. Jag vill även att jag skall våga vara mer öppen och träffa nya människor vilket är ett stort problem för mig i dagens läge.
 
Min framtid är att hitta någon att dela mitt liv med. Jag vill ha någon att prata med förutom sjukvården. Dela mina intressen.
 
Framtiden kommer jag att leva länge även om mina planer på 40 år så vill jag komma förbi denna gräns och inse att livet inte tar slut då. Jag vill inte bli gammal och inte ha någon vid min sida.
 
Jag vill leva livet. Åka till Norge, Japan och Island är mina framtidsplaner och jag hoppas att min partner också tycker om dessa länder och vill följa med mig dit.
 
Kanske jag flyttar till någon av dessa länder i framtiden.
 

Min framtid som man

Publicerad 2012-07-10 20:57:39 i Allmänt,

Drömmen är som sagt att bli en man fullt ut. Detta har växt fram efter min skilsmässa fast jag vetat sedan jag var liten att jag vill bli en man.
 
Jag ser mig själv som en man och i min framtid så är jag det och jag mår bra utav detta. Jag kommer säkert att ha en flickvän som tar mig för den jag är. Jag hoppas att mina barn tar det bra och att dom accepterar mig och mitt beslut äen om de är för små för detta ännu.
 
Jag kommer att jobba inom chipsen ett stycke från min lägenhet och denna lägenhet kommer jag att bo kvar i så länge jag bara kan.
 
Dessutom kommer jag att träna så att jag är muskulös och ha en snygg kropp. Mitt yttre kommer att vara en stor prioritering för mig. Vem vill inte ha en snygg karl?

Min ätstörning och självskadebeteende

Publicerad 2012-07-10 20:34:15 i Allmänt,

Detta är något som jag inte är stolt över men jag har inga problem att prata om detta. Jag har alltid berättat om saker som rör mig och har inte svårt med det som andra har svårt med.
 
Jag har varken anorexia eller bulimi utan min ätstörning är UNS (utan närmaste specifikation) men det ligger åt anorexihållet. Jag vill som sagt påpeka att jag INTE har anorexia bara detta beteende. Ingen har tagit mig på allvar förrän den 8:e juli 2012. De andra har skrattat åt mig. Jo, helt sant. Hur kan en gammal, tja nästan gammal, som jag ha en ätstörning som dessutom kommer i perioder. Men när dessa perioder kommer så blir jag riktigt dålig. Varför dessa kommer i perioder vet jag inte men jag tror det är för att jag vågar prata öppet om detta och på så sätt själhjälpa mig i mina tankar. För när jag pratar om detta så et jag precis vad som gäller. Ja det är sårt att förklara och det är därför som jag har UNS.
 
Mitt självskadebeteende är något som började samtidigt som ätstörningen men jag självskadade mig inte inte för att jag hade ångest över maten utan jag hade ångest över jobbet, sociala fobi och en rad andra orsaker. Försökte med alkohol men klarade inte av doften och smaken av alkohol. Försökte att bränna mig men det gjorde så ont och tog för lång tid. Det fick bli rakbladen. Tyvärr så har detta eskalerat och blivit som ett tvång. Det kan gå några dagar och sen kommer abstinensen. Ja jag kallar det för det. Till en början så gav jag efter för detta beteende men kan hålla igen lite mera nu för tiden om det inte händer något alldeles för galet. Jag skäms inte för mina ärr jag har på armen men jag vågar inte visa mig "naken" inför barnen. Det är det sista jag vill att de skall drabbas av samma sak som mig.
 
Detta var lite om mig och mitt dåliga mående.

Mitt liv idag

Publicerad 2012-07-10 19:47:26 i Allmänt,

Jag lever ensam nu för tiden. Efter ett ganska långt förhållande med en man som också är pappa till mina flickor, så har jag den tiden jag behöer för att må bra. Barnen bor med sin pappa och han har ensam vårdnaden om dom för att det skall vara lättare för han att göra saker utna att behöva ringa/skriva mig om lov. Jag har fortfarande umgängesrätt, varannan helg och en i taget och en hel vecka med alla på sommaren. Storhelger och sånt får vi diskutera om hur det blir.
 
Jag försöker att leva efter LoA (Law of Attraction) som jag hittade för några veckor sedan. Jag försöker att ta dagen som den kommer och inte försöka att skapa ångest och liknande. Äter en del mediciner och vi har försökt att minska ner på dessa men det slutar alltid att jag hamnar på psykavdelningen pga massa ångest och självskada. Den medicin jag äter idag så mår jag som bäst men drömmen är att jag inte skall äta så mycket medicin för det kan ju inte vara bra i längden.
 
Jag kommer att vara stödhem för katter så jag har någon att mysa med och klappa. Men vi får se vad som händer för jag kommer att sälja min bil så då har jag ingen möjlighet att föra katterna till veterinären om det skulle hända något. Jag får se vad chefen för Djurskyddet säger om detta den dagen jag står utan bil.
 

Min viktresa

Publicerad 2012-07-10 19:34:12 i Allmänt,

Jag har länge försökt att gå ner i vikt men jag har alltid fastnat i godisätandet och brödätandet så det har varit meningslöst att gå ner i vikt. Det hjälper ju inte om man sitter och äter kolhydrater efter kolhydrater. Dåliga kolhydrater såsom vitt socker och vitt vetemjöl.
 
Nu har jag tänkt börja att sluta med det dåliga och äta fler mål om dagen om än små istället för att inte äta något på dagen och sen vräka i mig på kvällen för att jag är hungrig. Oftast har jag då vräkt i mig massor av mackor istället för att ta något vettigt.
 
Med denna start skall jag gå ner mina kilon och det att utan ta till min ätstörning.
 
Börjar med detta:
Vikt och mått: 7/7/12 (stardatum)
Vikt: 101,5
Bröst: 94 cm
Mage: 107,5 cm
Stuss: 125 cm
Lår: 75,5 cm
 

Om Mig

Publicerad 2012-07-10 18:47:22 i Allmänt,

Jag kommer att heta Joar när allt detta är klart. Jag har valt detta namn för att när jag var runt 15 år läste jag Jan Giullou´s (stavning?) bok Vendetta. Joar Lundberg som var en agent tillsammans med Carl Hamilton satt i ett fik i Italien och han blev mördad och sen den dagen har jag förälskat mig i namnet Joar. Ett gammalt fornnordiskt namn liksom mitt kvinnliga namn.
 
Jag är född 1978 så jag har haft många år att tänka på detta med könskorrigering fast när jag ar gift med min ex-man så låg dessa tankar lite i skymundan. Vi skaffade barn och levde tillsammans i 11,5 år. Under dessa år så har jag vetat att det inte är något som stämde med mitt utseende. Nu är jag skild och åter har dessa tankar ploppat upp.
 
Känner mig egentligen lite för gammal för detta men jag kommer att gå igenom denna långa och hårda process som det tar innan jag fullt ut kan beteckna mig som man.
 
Redan som en lite "grabb" (åh vad det känns rätt att säga detta) så visste jag att det var en kille jag ville bli men jag vågade inte berätta det för någon. Inte nån berättade jag detta men jag tror min syster och mamma kände på sig att jag ville bli en kille. När dom inte var hemma så gick jag alltid med en gul skumboll innanför trosor och gud vad skönt detta var.
 

The Secret - LoA

Publicerad 2012-07-10 17:54:43 i LoA,

Detta är ett fenomen som verkligen funkar. Det gäller att tro och känna sig positiv inför saker. "Be så får du" är en bra slogan inom detta fenomen. Jag önskade mig en elvisp och vips så fick jag ett samtal av min faster att hon skulle ge mig en slant så jag kunde köpa mig en egen elvsip.
 
Idag kände jag mig positiv inför mathandlingen i affären att jag har bara 29€ att handla för. Det skulle räcka gott och väl till mat för en hel vecka. Utan att räkna så fick jag en glad överraskning och summan hamnade på 28,65€. Kunde det inte vara mer exakt än detta? Jag fick mat som räcker i en vecka. Helt otroligt. Jag gick och kände detta inne i butiken.
 
Detta är något som jag börjat följa för några eckor sen. Jag är ingen expert på detta och det tar ett tag innan jag lärt mig så pass mycket att jag kan leva det fullt ut.
 
 

Andra och tredje

Publicerad 2012-07-10 13:04:45 i Allmänt,

I bilen hem kom jag på att jag inte kan ha bara ett namn och kom på att jag kan ta alla mina faoritnamn. I Finland får man bara ha tre förnamn så det är ganska lätt val.
 
Dessa tre namn kommer jag att ta:

Hemåt

Publicerad 2012-07-10 08:07:41 i Allmänt,

Skall få träffa en läkare som troligtvis kommer att skriva ut mig. Idag mår jag bättre igen och jag saknar katten och han saknar nog mig med. Men innan jag far hem måste jag handla mat till mig så det räcker i en vecka. Det får bli billigt som vanligt.

Hemlängtan

Publicerad 2012-07-09 19:58:04 i Allmänt,

Alltid efter nån natt på avdelningen så får jag en hemsk hemlängtan. Vill hem med detsamma men det blir så att jag blir kvar en natt till innan jag tänker skriva ut mig. Tror att jag kan göra det i alla fall.

Jag trivs så oerhört mycket i min lägenhet. Liten och lagom mysigt. Skall kanske elda lite i öppna spisen för att få en liten trevlig stund. Mysfaktor 10. :-D

Hemma en snabbis

Publicerad 2012-07-09 12:42:05 i Allmänt, Ångest,

Hade världens megaångest igår kväll vilket resulterade i att jag behövde sys lite. Blev kvar över natten på avdelningen och nu är jag hemma en snabbis för att umgås med katten, Ge han mat och vatten samt tömma toan. Skall sova en natt till på avdelningen och sen kommer jag hem. Katten får vara ensam en natt till. Men denna gång skall jag ösa på med mat och vatten så han har ett tag.

Jag vet

Publicerad 2012-07-08 16:54:30 i Allmänt,

Under mina fyra graviditeter så växte mina fötter 2 storlekar, kanske de gör det med hormonbehandligen också så kanske jag inte har dessa problem sen. Men det skulle se bra udda u om jag är kort med stora fötter. Haha!!
 
Vi får se vad som händer. Håll tummarna!

Ett stycke problem

Publicerad 2012-07-08 15:27:11 i Allmänt,

Jag är ganska liten av mig. 1,64 lång och har storlek 37-38 i skor vilket kommer att ge mig problem i framtiden då de flesta dkor för herrarna börjar runt 40. Var hittar jag manliga skor till mina "små" fötter? Hmm det blir att gnugga i geniknölarna ett tag.
 
Men just nu får jag inte köpa mig nånting. Jag måste få tag i min ekonomi först. Men jag hinner väl innan jag blir man. Hehe!

Saknad

Publicerad 2012-07-08 14:22:03 i Allmänt,

Var inne på ett forum. Till en början anonym, inte så mycket text eller bilder som avslöjar mig. Osv. Men det finns alltid någon som skall leka polis och ange mig i trådarna öppet om vem jag är. Vissa skriver ett PM och frågar men det blir för mycket och jag avslutar oftast mitt konto då för jag anser att man inte skall avslöja ens identitet öppet. Tror till och med att det står i lagen att man inte får göra det. Vad dessa personer gör fattar jag inte, men det är ett gäng iaf.
 
Ha det!!!

Regn

Publicerad 2012-07-08 12:12:42 i Allmänt,

Det regnar idag med så det blir ingen cykeltur. Tänkte annars gå en promenad men det funkar inte heller. Det hade säkert arit skonsammare än att cykla, tänker på min onda rygg. Det måste vara någon form a träningsvärk då jag gjorde nya övningar i förr igår. Det är bra att det tar på ryggen för den behöer jag också träna upp för att få en bättre hållning.
 
Jag har syndat rejält med denna stora chokladbit.

Otur

Publicerad 2012-07-07 19:25:13 i Smärta,

Eller skall jag säga att det var bra för just nu har jag så ont i ryggen så jag inte kan cykla ikväll. Hann med att träna med vikterna och kroppen imorse så det är nog där som skapade denna smärta i ryggen och lite i höften. Dessutom har jag ätit godis fast jag inte ätit på en hel vecka och nu vräkte jag i mig dessa på mindre än en timme.
 
Imorgon blir det en ny dag och jag hoppas att ryggvärken är borta så jag kan träna imorgon med. Skall äta en massa kalorier till frukosten för det enda jag har är mannagrynsgröt hemma, skorpor och te. Men jag tar inte skorporna samtidigt som gröten.

Morgongympa

Publicerad 2012-07-07 10:29:19 i Träning,

Körde ett pass styrketräning igen. Har ett program som jag kör med. Börjar uppifrån och jobbar mig neråt på kroppen. Känns så otroligt bra efteråt och jag hoppas att jag får en vettig kropp innan korrigeringen. Det skulle vara toppen.
 
Tyvärr väger muskler mer än fett så jag kommer inte att se någon viktminskning på väldigt länge vilket får mig att må dåligt. Skall nog ut och köra med cykeln senare idag och hoppas på att det slutar att regna då. Det regnar inte så värst mycket nu men jag tänker inte cykla nu efter detta pass.
 

Konstigt

Publicerad 2012-07-07 09:39:44 i Allmänt, Träning, Ätbart,

Ju mer jag tränar desto mindre hungrig blir jag. Det borde ju vara tvärtom. Att har man rört på sig så borde ju kroppen vilja ha lite mera näring men inte för mig.
 
Var ute och cyklade igår och sen när jag kom hem för kvällsmaten så var jag inte alls hungrig utan jag fick tvinga i mig soppan på 2 dl. Det är inte första gången det händer. Så detta kan jag göra så går jag ner i vikt lite snabbare. Skall snart ut och cykla lite mera idag.
 


Ägg till frukosten.

Nä jag klarar inte detta

Publicerad 2012-07-06 19:16:14 i Träning,

Trots att jag skall ha en vilodag idag så har jag tränat både med vikter och cyklat. Jag får ångest över att veta att jag ätit massor idag och nästan ingen träning alls. Klarar inte av att se hur många kalorier jag äter varje dag. Det är hemskt att jag inte kan träna för att det är roligt utan att jag känner mig tvingad att träna. Jag bara MÅSTE träna för att inte kalorierna skall skjuta i höjden.
 
Nu har jag tränat bort va 400 kcal och ätit för 1300 kcal. Det vlir ca 900 kcal i diff. LÅter mera okej än att ha ätit för 1300 kcal och tränat för 0. Ringde och pratade med en sköterska på avdelningen om detta och hon tyckte att jag inte skulle fara ut med cykeln men ångesten tog över helt enkelt. Men jag var duktig nog att bara ta halva sträckan och inte båda rundorna.

Ska jag eller ska jag inte

Publicerad 2012-07-06 18:08:14 i Allmänt, Träning,

Jag har tränat med vikterna idag trots vilodag. När jag höll på med dessa så kom jag mig för att jag borde ut och cykla ikväll med. Nu sitter jag här och undrar om jag skall fara ut eller inte. Känner mig trötter och vet inte om jag skulle orka med ett träningspass till idag. Men ångesten hänger kvar trots allt.
 

Klarade inte av

Publicerad 2012-07-06 16:19:58 i Träning, Ångest,

Fick en massa ångest över all mat jag ätit idag. Det är ändå 900 kcal som jag har ätit idag och jag klarade inte av att inte träna idag. Så det blev 25 min styrketräning här hemma och jag funderar på att fara ut och cykla igen. Jag vill inte ha denna ångest för maten. Trodde jag kommit över detta men tydligen inte.
 
Fan ta denna ångest som vägrar att släppa taget om mitt liv. Den tar liksom över och jag har svårt att bara vara. Får nog ringa avdelningen och fråga om lite råd. Eller så tar jag en tablett och hoppas att det går över?
 

Svettiga jag

Udda

Publicerad 2012-07-06 15:16:42 i Allmänt, Ätbart, Ångest,

Vad knasigt det känns att sitta och äta goda saker och inte träna något. Får ju ångest bara av all mat och det är inte bra. Måste träna bort allt jag ätit för annars går jag upp i vikt. Så är det bara. Jag mår inte bra av att sitta och inte göra något på hela dagen och äta lika mycket som en dag som jag tränar.
 
Kanske jag tar en promenad eller en cykeltur igen?

Kylig dessert

Publicerad 2012-07-06 14:08:01 i Ätbart,

Bror min tipsade om en god dessert. Skrev ned det i en bok. Det är hallon- och chokladdessert.
Recept:
100 gram frysta hallon
vispad grädde efter egen smak
1-2 rutor mörk choklad minst 70% (riven)
 
Blanda ihop allt och avnjut detta.
 
Mums!
 
Ps. Jag glömde ta en bild på detta så ni får visuliera hur det ser ut.

Mörbultad

Publicerad 2012-07-06 08:46:07 i Allmänt,

Kroppen är helt slut efter en lång dag igår. Tränade tre gånger. Fast en gång var väl ingen träning på det sättet utan det var att jag och en från kommunen skulle till stranden och kolla var den låg. Mörbultad och slut är jag idag. Får se om jag orkar att städa sen när hemhjälpen kommer lite senare på dagen.
 
Idag är det som sagt vila och det kommer jag att hålla. Eventuellt kommer jag att slumra till en stund nu på förmiddagen för jag är trött.
 
Katten däremot verkar har fullt med energi och far runt i lägenheten som ett annat ånglok.

Imorgon blir det en vilodag

Publicerad 2012-07-05 18:13:21 i Träning,

Andra dagen i rad som jag cyklar. Pust och stånk säger jag bara. Svettigt minst sagt. Benen är stumma och känns tunga. Att cykla tå dar i rad blev nog för mycket men fan bra jag mår i själen just nu. Veta att det gör nytta och att jag förbränner massor av kalorier.
 
Imorgon skall jag inte träna alls, inte ens styrketräning utan jag skall vila så musklerna har en chans att återbilda sig.
 
 

Kopplet är så tungt

Publicerad 2012-07-05 17:06:33 i Djur,

Var ute med katten en sväng i kopplet. Har får ju inte ara ute själv eftersom det är någon som äger han. Så att det inte händer olyckor eller att han springer bort. Men iaf så ar jag ute med honom i kopplet och jösses vad kopplet vägde. Säkert flera kiloa för han kunde inte gå normalt. Haha!! Han såg bra rolig ut när han ålade sig fram men väl ute i gräset så gick det bättre. Nu sitter han och glor på mig och vill gå ut en gång till. Men det får vara bra för idag.
 

Hemmaträning

Publicerad 2012-07-05 11:13:00 i Träning,

Jag kommer inte bara att cykla här hemma utan jag kommer att köra styrketräning med mina vikter och kropp. Detta är för att jag vill bygga upp en muskulös kropp samtidigt som jag går ner i vikt. Vikten kommer säkert att inte gå ner så mycket eftersom muskler väger mer än fett men jag hoppas ändå att vikten går ner och inte står stilla i flera veckor.
 
Måste även träna höfterna, ryggem och magen för att få en stabil hållning och slippa värken som jag har där. Tyvärr så kan jag inte göra alla övningar som jag fått av fysioterapeuten eftersom jag inte har någon pilatesboll. Men jag försöker så gott det går ändå.
 
Det blev 45 minuter ganska intensiv träning. Inte mycket vila mellan varje övning och repetetion. Nu är jag alldeles svettig. En dusch väntar när jag slutat att svettas.
 

Hmm, cykling

Publicerad 2012-07-05 06:52:27 i Träning,

Skall jag cykla nu på morgonen eller på kvällen, det är frågan det. Det är salt ute nu så det borde funka men ja gär samtidigt trött och skulle behöva sova en stund till efter frukosten. Det blir ett svårt val. Men jag tror att jag lägger mig och sover en stund och cyklar på kvällen.
 
Vad hade ni valt?

Har bestämt mig

Publicerad 2012-07-04 19:50:56 i Träning, Vikt,

Jag skall gå ner i vikt och det med detsamma. Jag har slutat med godis sen 5 dagar tillbaka och jag har ätit mitt sista bröd idag så nu kan det inte gå fel. Kolhydrater gör min mage stor och gasig. ad jag skall äta istället vet jag inte men det läser väl sig så småning om. Har ägg och knäckemacka hemma. Det är något fiberrikt knäcke så den borde duga eller vad säger ni?
 
Jag har börjat cykla (idag) och sträckan idag blev på 7,51 km på 29 minuter. Helt okej enligt mig med tanke på vilken vikt jag har och den usla kondis.
 
Jag har ingen tidsplan utan jag tar det som det kommer. Ibland får man ju unna sig något gott och det skall inte vara så farligt med detta anser jag. För om du förbjuder helt och hållet så kommer det inte att hålla i längden. Så ibland får man ta smällar.
 
Jag kommer att lägga upp mått och vikt varje lördag ifall det är någon som är intresserad. ;-)

Välkommen hit

Publicerad 2012-07-04 17:52:16 i Allmänt,

Jag är en transkille som alltid vetat att jag är en kille men jag föddes tyärr i en fel kropp. Jag har nu som 30+:are tagit tag i detta och skall genomgå en könsutredning. Det är väldigt spännande för mig men kanske inte för alla i min omgivning. Första skedet är snart fixat. Remiss till en psykolog som har hand om såna här saker kommer att skickas denna vecka men jag får nog vänta ett bra tag innan jag får komma till psykologen för denne är på semester och sen är köerna till psykologerna väldigt långa.
 
Men fram tills dess skall jag försöka så långt det bara går att leva som en man. Väntar på en läkarremiss för bröstborttagning. Skall till läkaren och jag hoppas att han tar tag i detta och skickar en remiss till kirurgerna. Kanske jag måste fara till fastlandet för denna operation.
 

Om

Min profilbild

Joar

Man fångad i fel kropp. Följ min vardag och utredning genom denna blogg.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela